Shaanxi Elade nye materiale teknologi Co., Ltd
Categories

    Tilføje: No.32, Chuanghui Road, ny Hi-Tech industrizone, Xi'an, Kina 710119
    Tlf: 86-29-83151667
    86-29-83151669
    Fax: 86-29-88880927
    Email:Helen@sxelade.com

Hjem > Branchekendskab > Indhold

Hvad er en Anode?

Anode

En anode er en elektrode som konventionelle nuværende strømmer ind i en polariseret elektrisk enhed. En fælles huskeregel er syre for "anode nuværende i enhed". Retning af (positive) elektrisk strøm er modsat retningen af elektron flow: (negativt ladede) elektroner flow ud anode til uden for banen.

Polariteten af spænding på en anode med hensyn til en tilknyttet katode varierer afhængigt af enhedstypen og dens driftstilstand. I de følgende eksempler, anoden er negativt i en enhed, der leverer strøm og positiv i en enhed, der bruger strøm.

I et frigørende batteri eller galvanisk celle (diagrammet til højre), anoden er den negative terminal fordi det er, hvor strømmen løber ud "enhed" (dvs. akkumulator cellen). Denne indad aktuelle udføres eksternt af elektroner bevæger sig udad, negativ afgift flyder i én retning elektrisk svarende til den positive ladning flyder i den modsatte retning.
I en genopladning batteri, eller en elektrolytiske celler er anoden den positive terminal, som modtager strøm fra en ekstern generator. Aktuelt gennem en genopladning batteri er modsat retningen af nuværende under decharge; med andre ord bliver den elektrode, som var katoden under batteri udledning anoden mens genopladning af batteriet.
En diode er anoden pluspolen for enden af pilen symbol (flad side af trekanten), hvor strømmen løber i enheden. Bemærk elektrode navngivning for dioder er altid baseret på retningen fremad nu, (der af pil, hvor aktuelt flyder "nemmest"), selv for typer som Zener dioder eller solceller hvor aktuelt interesse er den omvendte nuværende.
I et billedrør anoden er den positive terminal hvor elektroner flow ud af enheden, dvs., hvor positiv elektrisk strøm løber i.

Strømmen af elektroner
Strømmen af elektroner er altid fra anoden til katoden uden for celle eller enhed, uanset den celle eller enhed type og driftstilstand, med undtagelse af dioder, hvor elektrode navngivning altid påtager sig strøm i fremadgående retning (der af pilen symbol), dvs, elektroner flow i den modsatte retning, selv når den diode reverse-gennemfører enten ved et uheld (opdeling af en normal diode) eller af design (opdeling af et Zener diode Foto-aktuelle af en fotodiode).

Elektrolytisk anode
I elektrokemi er anoden hvor oxidation opstår og positiv polaritet kontakt i en elektrolytiske celler. Ved anoden tvinges anioner (negative ioner) af elektriske potentiale til at reagere kemisk og afgiver elektroner (oxidation) som derefter flow op og ind i den drivende kredsløb. Mnemonics: LEO Red Cat (tab af elektroner er Oxidation, reduktion sker ved katoden), eller AnOx Red Cat (Anode Oxidation, reduktion katode) eller BOREPLATFORM (Oxidation er tab, reduktion er Gain af elektroner) eller romersk-katolske og ortodokse (reduktion – katode, anode-Oxidation) eller LEO løven siger GER (mister elektroner er Oxidation, vinder elektroner er reduktion).

Denne proces er meget udbredt i metaller raffinering. For eksempel i raffinering af kobber, er kobber anoder, et mellemprodukt fra ovne, electrolysed i en passende løsning (f.eks. svovlsyre) for at give høj renhed (99,99%) katoder. Kobber katoder fremstillet ved hjælp af denne metode er også beskrevet som elektrolytisk kobber.


Sacrificial anode

Sacrificial anoder monteret "on the fly" for korrosionsbeskyttelse af en metal struktur
I katodisk beskyttelse, et metal anode, der er mere reaktive til den ætsende miljø af ordningen skal beskyttes er elektrisk forbundet med ordningen for beskyttede og delvist korroderer eller opløser, som beskytter metallet i systemet den er tilsluttet. Som et eksempel, en jern eller stål skibets skrog kan være beskyttet af en zink sacrificial anode, som opløses i havvandet og forhindrer skroget fra at blive tæret. Sacrificial anoder er særligt behov for systemer, hvor en statisk beregning er genereret ved hjælp af strømmende væsker, som rørledninger og vandscootere. Sacrificial anoder er også almindeligt anvendt i tank-type vandvarmere.

I 1824 til at mindske virkningerne af denne destruktive elektrolytisk handling på skibe skrog, deres lukninger og undersøiske udstyr, videnskabsmand-ingeniør Sir Humphry Davy, udviklede først og stadig udbredte mest marine elektrolyse beskyttelsessystem. Davy installeret sacrificial anoder fremstillet af en mere elektrisk reaktive (mindre ædle) metal knyttet til fartøjets skrog og elektrisk forbundet til at danne en katodisk beskyttelseskredsløb.

En mindre indlysende eksempel på denne type beskyttelse er processen med galvanisering jern. Denne proces frakker jern strukturer (f.eks. hegn) med en belægning af zink metal. Så længe zink forbliver intakt, er jern beskyttet mod virkningerne af korrosion. Uundgåeligt, zink belægningen bliver overtrådt, enten ved sprængning eller fysisk skade. Når dette sker, fungerer ætsende elementer som en elektrolyt og zink/jern kombination som elektroder. Den resulterende strøm sikrer at zink belægningen er ofret men at base jernet ikke korroderer. Sådan en belægning kan beskytte en jern struktur for et par årtier, men når den beskyttelse belægning er forbrugt, jern korroderer hurtigt.


Kontakt os
Adresse: No.32, Chuanghui Road, ny Hi-Tech industrizone, Xi'an, Kina
Telefon: +86-29-83151667
 Fax:86-29-88880927
 E-mail:helen@sxelade.com
Share: